×

Արսեն Հովհանիսյանը Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս

Raw Bar, սոխով ապուր, խխունջներ. Wine Republic-ի նորացված մենյուն

Wine Republic Yerevan-ն իր 10-ամյակի կապակցությամբ տարվա ընթացքում մի շարք թարմացումներ է նախաձեռնել: GastroVino-ի հետ զրույցում ռեստորանի հիմնադիր Արսեն Հովհաննիսյանը պատմել է Wine Republic-ի նորացված մենյուի մասին: 

Վերազինված խոհանոց ու նոր մենյու

Թարմացումները սկսել են խոհանոցից՝ այն վերազինելով այնպես, որ ավելի լայն ճաշացանկ ապահովելու հնարավորություն ունենան: 

Լուսանկարը՝ Wine Republic


«Նախորդող շրջանում մեր խոհարարական թիմն աշխատում էր խոհանոցի նոր հայեցակարգի ուղղությամբ: Գործընթացում ներգրավվել ենք արտերկրից լավագույն խոհարարների, խորհրդատուների: Այս աշխատանքի ավարտին արդեն ունենք նոր ճաշացանկ, որտեղ, իհարկե, պահպանել ենք հաճախորդների կողմից սիրված ուտեստները՝ մեր բեսթսելերները»,- պատմել է Արսեն Հովհաննիսյանը:


Միանգամայն նորույթ է ռեստորանի Raw Bar-ը, որտեղ ներկայացված են տարբեր տեսակի կարպաչոներ ու թարթարներ: Ավելացրել են նաեւ որոշակի միջերկրածովյան ուտեստներ, ձեւափոխել ու հավելել են ֆրանսիական դասական ուտեստները:

Լուսանկարը՝ Wine Republic


«Նորույթներից են խխունջները, որոնք շատ հետաքրքիր համ ու մատուցում ունեն: Ունենք նաեւ ֆրանսիայից բերվող բադի կրծքամիս՝ Magret De Canard: Ծովամթերքի ուղղությունը եւս զարգացրել ենք՝ հավելել ենք ինչպես միդիաների, այնպես էլ մանր ծովախեցգետնի տեսականին»,- մանրամասնել է ռեստորանի հիմնադիրը: 

Լուսանկարը՝ Wine Republic


Արսենի Հովհաննիսյանի խոսքով՝ իրենք կողմնակից են ոչ թե կտրուկ, այլ էվոլյուցիոն փոփոխությունների, որպեսզի պահպանեն մշտական հաճախորդների նախասիրությունները: 

«Այդուհանդերձ, էվոլյուցիոն փոփոխությունները շարունակական են լինելու»,- հավելել է նա: 

Սոխով ապուր՝ ավելի համեղ, քան Փարիզում

Նոր մենյուի մասին Wine Republic-ում արդեն հասցրել են գովեստի բազում խոսքեր լսել: Արսեն Հովհաննիսյանի խոսքով՝ դրական արձագանքների գերակշռությունը ռեստորանների պարագայում հազվադեպ երեւույթ է, որովհետեւ հյուրերը, հիմնականում, ավելի պահպանողական մոտեցում են ունենում: 

Լուսանկարը՝ Wine Republic


Հարցին, թե հաճախորդներին ինչ խորհուրդ կտա փորձել նոր մենյուից, Արսեն Հովհաննիսյանը պատասխանում է. 

Լուսանկարը՝ Wine Republic


«Յուրահատուկ ուտեստներ շատ ունենք, օրինակ՝ սոխով ապուր: Մեր առաջին հաճախորդներից մեկը Ֆրանսիայից էր, ու այն պատվիրելուց առաջ զգուշացրեց, որ ինքն այդ ապուրի գիտակ է, ու եթե մատուցվող սոխով ապուրը «հենց ինքը» չէ, ավելի լավ է, չբերեն: Համտեսելուց հետո ասաց, որ շատ ավելի լավն էր, քան այն, ինչն ինքը Փարիզում էր փորձել»,- պատմում է  Wine Republic-ի հիմնադիրը: 

Եվրոպական լավագույն փորձը՝ մեկ տեղում

Wine Republic-ի առանձնահատկություններից է այն, որ այստեղ խտացված է եվրոպական լավագույն փորձը՝ տարբեր խոհանոցների համատեղմամբ: Արսեն Հովհաննիսյանի խոսքով՝ նման հայեցակարգով ռեստորան Եվրոպայում դժվար է գտնել: 

Արսեն Հովհանիսյանը Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս


«Ուսումնասիրելով մի շարք սիրված եվրոպական ուտեստներ, դրանց պատրաստման նրբություններն ու խորհրդակցելով եվրոպացի մասնագետների հետ՝ մեր խոհարարները ստեղծել են այնպիսի ճաշացանկ, որի բազմազանության մեջ յուրաքանչյուր ուտեստ իր լավագույն ձեւով է ներկայանում: Հենց սա էլ մեր քայլ առաջն է»,- ամփոփում է Արսեն Հովհաննիսյանը:

Գայանե Ենոքյան

Կարծիքներ
Հարգելի այցելուներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելուվ Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ եւ հետեւել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ եւ հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

Կարդալ ավելին