×

Smoking Chef Grill & Wine-ի ճաշացանկից Լուսանկարը՝ Smoking Chef Grill & Wine

Երեւանի լավագույն ռեստորանների հերթական տարբերակը

Ռուսական РБК պորտալն անդրադարձել է Հայաստանին։ Ուր գնալ-ինչ տեսնել հարցերին ամենայն մանրամասնությամբ պատասխանած հոդվածագիր Քսենիա Գաշոն առանձնացրել է նաեւ Երեւանի ռեստորաններից մի քանիսը:

Դոլմամա

««Dolmama» –ն ռեստորան-ատրակցիոն է, Երեւանի ամենահին ու հայտնի վայրերից մեկը։ Ռեստորանում հյուրընկալում են բարձրաստիճան հյուրերին եւ այստեղ արժե գոնե մեկ անգամ ընթրել։

Դոլմամայի ճաշացանկից Լուսանկարը՝ Դոլմամա


Սպասարկումը գրեթե անթերի է. մատուցողներն այստեղ ավելի լուրջ են, քան մյուս ռեստորաններում։ Հայկական դասական ուտեստներից բացի ճաշացանկում կան նաեւ ազգային խոհանոցի հեղինակային վերաիմաստավորումներ»։

Պանդոկ Երեւան Գետափին

««Tavern Yerevan Riverside»-ը՝ «Պանդոկ Երեւան» ցանցի ամենալավ ռեստորանն է։ Այն գտնվում է Հրազդան գետի ափին եւ այստեղ ավելի լավ է հասնել տաքսիով։

Պանդոկ Երեւան Գետափին ռեստորանում Լուսանկարը՝ Պանդոկ Երեւան Գետափին


Ճաշացանկում հավուր պատշաճի ներկայացված է ազգային խոհանոցը, տեղական գինու շատ մեծ տեսականի կա։ Ռեստորանի տարածքում տեղակայված մառանում կարող եք ծանոթանալ խաղողի տարբեր տեսակներին ու համտեսել տեղական գինիներ»։

Ոստան

««Vostan»-ը գեղեցիկ ռեստորան՝ քաղաքի ամենալավ ամառային վերանդաներից մեկով։ Ուտեստները դասական հայկական են, գինիների մեծ տեսականի կա, սպասարկումն էր շատ հաճելի է։ Երեկոյան ժամերին կենդանի երաժշտություն է հնչում»։

Ոստան ռեստորանի ճաշացանկից Լուսանկարը՝ Ոստան


Աբովյան 12

««Abovyan 12»-ը հայկական դասական ճաշացանկով նոստալգիկ բակ է, որի մուտքը, ինչպես հայտնի ֆիլմում՝ հուշանվերների խանութի միջով է»։

Մայրիկ
 
««Mayrig»-ը պատմություն եւ առանձնացող խոհանոց ունի։ Այս անունը կրող առաջին ռեստորանը բացվել է Բեյրութում 15 տարի առաջ։ 2018-ի վերջում «Mayrig»-ը վերջապես բացվեց նաեւ Երեւանում։

«Mayrig» ռեստորանի ֆիշնա քյուֆթան Լուսանկարը՝ «Mayrig»


Անպայման համտեսեք հայկական մանթին, վայրի բալով քաբաբը (ռեստորանի ճաշացանկում ուտեստը կրում է ֆիշնա քյուֆթա անվանումը-GastroVino) եւ թաբուլեն, որը մատուցվում է կաղամբի թփով։ Ռեստորանում շատ էլեգանտ մթնոլորտ է եւ հրաշալի երաժշտություն»։

Wine Republic, Asador, Thaiwine Republic

Հեղինակը նշում է, որ Երեւանում հայկական խոհանոցի այլընտրանք էլ կարելի է գտնել: Մասնավորապես, «քաղաքում ժողովրդականություն է վայելում միջերկրական խոհանոցով գինու ռեստորանների ձեւաչափը»։

«Նման վայրերից են երեւանցիների կողմից շատ սիրված «Wine Republic»-ը, որտեղ կարելի է պաստա, սթեյք ու ծովամթերք ուտել, եւ «Asador»-ը (սթեյքեր, թարմ ձուկ ու ծովամթերք)։

Asador ռեստորանում Լուսանկարը՝ Asador


Այս ցանցի մեկ այլ՝ «Thaiwine Republic» ռեստորանն ասիական խոհանոց է առաջարկում։ Հատկապես լավն են պեկինյան բադն ու դիմսամները»։

Smoking Chef Grill & Wine

«Smoking Chef Grill & Wine»-ը միակ վայրն է, որտեղ չոր հնացված միս են մատուցում։ Միանշանակ, այստեղ քաղաքի լավագույն սթեյքերն են, հրաշալի ընտրված գինու տեսականի, շքեղ դեսերտներ եւ շատ հաճելի մթնոլորտ»։

Smoking Chef Grill & Wine-ի ճաշացանկից Լուսանկարը՝ Smoking Chef Grill & Wine

Կարծիքներ
Հարգելի այցելուներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելուվ Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ եւ հետեւել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ եւ հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

Կարդալ ավելին