×

Լուսանկարը՝ Smoking Chef Grill & Wine Smoking Chef Grill & Wine-ի ճաշացանկից

Երեւանի լավագույն ռեստորանների հերթական տարբերակը

Ռուսական РБК պորտալն անդրադարձել է Հայաստանին։ Ուր գնալ-ինչ տեսնել հարցերին ամենայն մանրամասնությամբ պատասխանած հոդվածագիր Քսենիա Գաշոն առանձնացրել է նաեւ Երեւանի ռեստորաններից մի քանիսը:

Դոլմամա

««Dolmama» –ն ռեստորան-ատրակցիոն է, Երեւանի ամենահին ու հայտնի վայրերից մեկը։ Ռեստորանում հյուրընկալում են բարձրաստիճան հյուրերին եւ այստեղ արժե գոնե մեկ անգամ ընթրել։

Լուսանկարը՝ Դոլմամա Դոլմամայի ճաշացանկից


Սպասարկումը գրեթե անթերի է. մատուցողներն այստեղ ավելի լուրջ են, քան մյուս ռեստորաններում։ Հայկական դասական ուտեստներից բացի ճաշացանկում կան նաեւ ազգային խոհանոցի հեղինակային վերաիմաստավորումներ»։

Պանդոկ Երեւան Գետափին

««Tavern Yerevan Riverside»-ը՝ «Պանդոկ Երեւան» ցանցի ամենալավ ռեստորանն է։ Այն գտնվում է Հրազդան գետի ափին եւ այստեղ ավելի լավ է հասնել տաքսիով։

Լուսանկարը՝ Պանդոկ Երեւան Գետափին Պանդոկ Երեւան Գետափին ռեստորանում


Ճաշացանկում հավուր պատշաճի ներկայացված է ազգային խոհանոցը, տեղական գինու շատ մեծ տեսականի կա։ Ռեստորանի տարածքում տեղակայված մառանում կարող եք ծանոթանալ խաղողի տարբեր տեսակներին ու համտեսել տեղական գինիներ»։

Ոստան

««Vostan»-ը գեղեցիկ ռեստորան՝ քաղաքի ամենալավ ամառային վերանդաներից մեկով։ Ուտեստները դասական հայկական են, գինիների մեծ տեսականի կա, սպասարկումն էր շատ հաճելի է։ Երեկոյան ժամերին կենդանի երաժշտություն է հնչում»։

Լուսանկարը՝ Ոստան Ոստան ռեստորանի ճաշացանկից


Աբովյան 12

««Abovyan 12»-ը հայկական դասական ճաշացանկով նոստալգիկ բակ է, որի մուտքը, ինչպես հայտնի ֆիլմում՝ հուշանվերների խանութի միջով է»։

Մայրիկ
 
««Mayrig»-ը պատմություն եւ առանձնացող խոհանոց ունի։ Այս անունը կրող առաջին ռեստորանը բացվել է Բեյրութում 15 տարի առաջ։ 2018-ի վերջում «Mayrig»-ը վերջապես բացվեց նաեւ Երեւանում։

Լուսանկարը՝ «Mayrig» «Mayrig» ռեստորանի ֆիշնա քյուֆթան


Անպայման համտեսեք հայկական մանթին, վայրի բալով քաբաբը (ռեստորանի ճաշացանկում ուտեստը կրում է ֆիշնա քյուֆթա անվանումը-GastroVino) եւ թաբուլեն, որը մատուցվում է կաղամբի թփով։ Ռեստորանում շատ էլեգանտ մթնոլորտ է եւ հրաշալի երաժշտություն»։

Wine Republic, Asador, Thaiwine Republic

Հեղինակը նշում է, որ Երեւանում հայկական խոհանոցի այլընտրանք էլ կարելի է գտնել: Մասնավորապես, «քաղաքում ժողովրդականություն է վայելում միջերկրական խոհանոցով գինու ռեստորանների ձեւաչափը»։

«Նման վայրերից են երեւանցիների կողմից շատ սիրված «Wine Republic»-ը, որտեղ կարելի է պաստա, սթեյք ու ծովամթերք ուտել, եւ «Asador»-ը (սթեյքեր, թարմ ձուկ ու ծովամթերք)։

Լուսանկարը՝ Asador Asador ռեստորանում


Այս ցանցի մեկ այլ՝ «Thaiwine Republic» ռեստորանն ասիական խոհանոց է առաջարկում։ Հատկապես լավն են պեկինյան բադն ու դիմսամները»։

Smoking Chef Grill & Wine

«Smoking Chef Grill & Wine»-ը միակ վայրն է, որտեղ չոր հնացված միս են մատուցում։ Միանշանակ, այստեղ քաղաքի լավագույն սթեյքերն են, հրաշալի ընտրված գինու տեսականի, շքեղ դեսերտներ եւ շատ հաճելի մթնոլորտ»։

Լուսանկարը՝ Smoking Chef Grill & Wine Smoking Chef Grill & Wine-ի ճաշացանկից

Կարծիքներ
Հարգելի այցելուներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելուվ Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ եւ հետեւել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ եւ հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

Կարդալ ավելին