Կրաբը (ծովախեցգետինը) համարվում է Asador ռեստորանի «աստղային» ուտեստներից մեկը: «Ամբողջական կրաբ սեւ պղպեղի սոուսում» այս անվանմամբ այն կարելի է գտնել ռեստորանի ճաշացանկում:
Asador-ում ոչ միայն հետեւում են կրաբի պահպանման եւ պատրաստման հայտնի եղանակներին, այլեւ տրամադրում են բոլոր գործիքները, որոնցով այս ուտեստը պետք է ճիշտ ուտել:
Asador-ում GastroVino-ին պատմել են կրաբի յուրահատկությունների եւ ուտելու ձեւերի մասին:
Կրաբը՝ Նորվեգիայից, բաղադրատոմսը՝ Սինգապուրից
Asador-ում կրաբը ներկայանում է հայտնի սինգապուրյան բաղադրատոմսով: Կրաբը պատրաստում են սեւ պղպեղի սոուսում, որը Սինգապուրում 1950-ականներից են օգտագործում: Մոտ 25 գրամ սեւ պղպեղ է օգտագործվում կրաբը պատրաստելու համար, ուստի այն բավականին կծու ճաշատեսակ է համարվում:
Asador-ը կրաբը ներմուծում է Նորվեգիայից: Եվրոպական շագանակագույն կրաբը չափերով մեծ է եւ շատ միս է պարունակում:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Կրաբի սիրահարները համի տարբերություն նույնպես կնկատեն, եթե այլ մայրցամաքների կրաբ փորձել են:
Ռեստորանը, բարձրորակ մատակարարից կրաբը ստանալուց հետո, այն պահում է համապատասխան ջերմաստիճանային եւ սանիտարական պայմաններում:
Կրաբ ուտելու մշակույթը
Ովքեր երբեւէ կրաբ չեն կերել, այս ռեստորանում կսովորեն՝ ինչպես օգտվել գործիքներից, ինչպես կոտրել կրաբը եւ ստանալ միսը:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Մինչ կրաբը կմատուցեն, սեղանին դրվում են գոգնոցը, ձեռնոցները եւ կրաբ կոտրիչը (crab cracker):
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Այս գործիքի միջոցով սկսում եք կոտրել կրաբի թեւերը, այնուհետեւ պատառաքաղի նման բարակ գործիքով կրաբի թեւերից փորձում եք դուրս բերել միսը՝ փորելով կամ քաշելով այն:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Այս ծովամթերքի բոլոր հատվածներում միս կա՝ նույնիսկ բարակ ոտքերում, որոնք կրկին պետք է կոտրել ու փորձել միսը դուրս բերել:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Դժվար չէ կրաբ ուտելը, որովհետեւ խոհարարներն այն պատրաստելու ընթացքում որոշ ամուր հատվածներ կոտրում եւ առանձնացնում են, որպեսզի այցելուի համար ավելի հեշտ ու հաճելի լինի ուտեստից օգտվելը:
Ամալի Խաչատրյան
Լուսանկարները՝ Էմին Արիստակեսյանի
Կարծիքներ
Հարգելի այցելուներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելուվ Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ եւ հետեւել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ եւ հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում: