Հայկական եւ ռուսական խոհանոցներն ու ավանդական համերը միավորվել են մայրաքաղաքի գլխավոր հրապարակի հարեւանությամբ բացված Jivan ռեստորանում:
Խորհրդային տարիներին շատերի սիրելի ուտեստների կողքին ռուս-հայկական նորաբաց ռեստորանում կարելի է գտնել երկու ազգերի ավանդական ուտեստների ամենահետաքրքիր միքսերը՝ տոլմա-պելմենիի օրինակով:
Տիգրան Մաթեւոսյանը | Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Jivan ռեստորանի մենեջեր Տիգրան Մաթեւոսյանը GastroVino-ին ներկայացրել է 2020-ի դեկտեմբերի 12-ին բացված ռեստորանի կոնցեպտն ու պատմել խոհանոցի առանձնահատկությունների մասին:
Երկրներ միավորող ռեստորանը
Jivan-ը միավորել է երկու երկրի թե՛ խոհանոցը, թե՛ ազգերի մշակույթը, ինչը այցելուին նկատելի է դառնում ոչ միայն մենյուից, այլեւ ռեստորանի դիզայնից ու կահավորումից:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Քանի որ նախապես կատարվել էր սպասարկման ոլորտում ընդհանուր շուկայի վերլուծություն, պարզ էր դարձել, որ քաղաքում շատ քիչ են ռուսական խոհանոց ներկայացնող ռեստորանները: Հենց այդ պատճառով էլ որոշեցինք հայկականին կից ներկայացնել նաեւ ռուսական խոհանոցը:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Ռեստորանը 70-ից ավելի աշխատակից ունի, որոնք երկու ազգի ներկայացուցիչներ են: Նրանք կարողանում ենք թիմային իդեալական աշխատանք տանել եւ հասնել ակնկալվող արդյունքներին։
Մինչ ռեստորանի բացումը գրեթե 6 ամիս նախապատրաստական աշխատանքներ, թրեյնինգներ են անցկացվել անձնակազմի հետ՝ սպասարկման, վաճառքի, խոհանոցի եւ բարի առանձնահատկությունների հետ կապված:
Ռեստորանում կարելի է կազմակերպել ցանկացած ֆորմատի միջոցառում:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Jivan-ի ստեղծման հիմքում շատ կարեւոր շեշտ է դրվել՝ ռեստորանը դիտարկել ոչ թե բիզնեսի, շահութաբերության վայր, այլ հասանելի գներով այնպիսի միջավայր, ուր այցելուները կցանկանան վերադառնալ:
Jivan = Ջիվան եւ Իվան
Ռեստորանի անվան ընտրությունն անմիջական կապ ունի մաեստրո Ջիվան Գասպարյանի հետ: Այն կոչել ենք աշխարհին հայտնի մեծանուն արվեստագետի պատվին: Ջիվան Գասպարյանը գիտի դրա մասին, բայց դեռեւս չի հասցրել այցելել ռեստորան:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Բայց, քանի որ ռեստորանի թե՛ դիզայնը, թե՛ խոհանոցը ռուս-հայկական են, բրենդինգի արդյունքում մտահղացում առաջացավ անվան մեջ էլ «խաղ» ստանալ: Ջիվան անվան դեպքում երբ «Ջ»-ն փակում ենք, ստացվում է Իվան, այսինքն հայ եւ ռուս տղամարդկանց անունն ենք ստանում:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
160 անուն ներառող մենյու
Ռեստորանի մենյուն բավական ծավալուն է, այն ներառում է 160 անուն՝ հացի տեսականուց սկսած մինչեւ շոկոլադ: Ռեստորանի խոհանոցում կիսաֆաբրիկատներ չկան, ամեն ինչ պատրաստվում է թարմ մթերքից, զրոյից:
Հացի, թթվի, սալի տեսականին, կոմպոտները եւս ամբողջությամբ պատրաստվում է այստեղ: Փորձել ենք տնական, թարմ վիճակ ստանալ։
Պոժարսկի կոտլետներ | Լուսանկարը՝ Jivan
Ճաշացանկանում ներառված են ինչպես հայկական ազգային, ավանդական բաղադրատոմսեր, այնպես էլ՝ ռուսական։ Ուտեստների ավանդական մատուցումից բացի՝ նաեւ նորովի մատուցման տարբերակներ են մշակվել:
Պելմենի սաղմոնով | Լուսանկարը՝ Jivan
Պելմենիների շատ հետաքրքիր տեսականի ունենք՝ բադի մսով, սաղմոնով, պելմենի- տոլմա, որը պատրաստված ամբողջությամբ տոլմայի ֆարշից:
Ծովախեցգետնով տոլմա՝ քինոայի եւ իմբիրի րիզոտոյով | Լուսանկարը՝ Jivan
Հայկական խոհանոցի ավանդականից բացի՝ եվրոպականին հարող հետաքրքիր տարբերակներ կան: Օրինակ, ծովախեցգետնով տոլմա՝ քինոայի եւ իմբիրի րիզոտոյով:
Սիբաս սնկով | Լուսանկարը՝ Jivan
Jivan-ը ներկայանում է նաեւ շեֆ խոհարար Տիգրան Ղամբարյանի հեղինակային ուտեստներով, մսամթերքի եւ ձկան սթեյքերով:
Փախլավա, բուբլիկ, կոնյակ ու «մեդովուխա»
Հրուշակեղենը նույնպես ամբողջությամբ պատրաստվում է տեղում՝ հայկական գաթա, փախլավա, ռուսական «վատրուշկա» (ватрушка), բուբլիկներ:
Փորձել ենք թե ռուսականի, թե հայկականի համն ու հոտը պահպանել, եղել են այնպիսի հյուրեր, որոնք ասել են, թե զգացել են ԽՍՀՄ տարիներին ունեցած իրենց մանկության քաղցրավենիքի համը:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Ռեստորանն ունի նաեւ Jivan հրուշակեղենի խանութ-սրահը, որտեղ կարելի է պատվիրել ցանկացած տեսակի խմորեղեն: Շուտով կգործի նաեւ առաքման ծառայությունը:
Կոնֆետներ | Լուսանկարը՝ Jivan
Ռեստորանի բարը ներկայանում է բավականին մեծ գինիների ցուցակով, հայկական կոնյակներով, մրգօղիներով: Մեր բարմենները պատրաստում են նաեւ ռուսական հայտնի «նաստոյկաներ»՝ «մեդովուխա», «կլյուկովկա»:
Լուսանկարը՝ Մեդիամաքս
Մենյուում ներառված կոկտեյլներից բացի՝ այցելուները հնարավորություն ունեն տեղում պատվիրել ցանկացած կոկտեյլ՝ իրենց նախընտրած բաղադրիչներով:
Արփի Ջիլավյան
Լուսանկարները՝ Էմին Արիստակեսյանի եւ Jivan ռեստորանի
Կարծիքներ
Հարգելի այցելուներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելուվ Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ եւ հետեւել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ եւ հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում: